top of page

Even voorstellen...

Mijn naam is Aline Bakker - de Groot, getrouwd en trotse moeder van vier kinderen.

In 2003 ben ik de opleiding tot verpleegkundige gestart. Na mijn afstuderen in 2007 heb ik eerst een paar maanden op de afdeling neurologie in het AMC gewerkt.

Een half jaar na mijn diplomering ben ik gaan werken op het verloscentrum van het AMC.  En daar werk ik nog steeds met heel veel plezier. Ik heb daar verschillende diploma’s behaald, waaronder die van obstetrie verpleegkundige, obstetrisch high care verpleegkundige en uiteindelijk in 2014 het diploma van lactatiekundige IBCLC.

Na de geboorte van onze derde zoon (2016) werd het onregelmatige werk moeilijk te combineren met ons gezin. Uiteindelijk heb ik de moeilijke beslissing genomen om te stoppen met werken in het AMC. Dit gaf me de mogelijkheid om het Borstvoedingscentrum De Ronde Venen op te richten. 

Toch miste ik het prachtige vak en de collega's. Sinds de zomer van 2019 ben ik weer terug op mijn vertrouwde plek in het AMC. Met een kleiner contract dan ik had, maar wat is het fijn om weer terug te zijn!

Voordat ik op het verloscentrum kwam werken dacht ik: je geeft borstvoeding of je geeft dat niet.  Als je er voor kiest om dat te geven dan doe je dat gewoon. Ik kwam al vrij snel tot de conclusie dat het iets genuanceerder ligt dan dat. Vanaf dat moment is mijn fascinatie voor borstvoeding begonnen. Hoe kan het, dat iets wat zo aansluit bij zwanger zijn en geboren worden, niet altijd zonder problemen verloopt? Hoe kan iets je zo veel zelfvertrouwen geven en tegelijkertijd zo onzeker maken? Waarom zijn er zoveel meningen en (ongevraagde) adviezen over borstvoeding en waarom zoveel oordelen van moeders onderling over hun keuze tussen borst- en fles voeding?

Als lactatiekundige wil ik je graag begeleiden wanneer je ergens in je voedingsperiode hulp kunt gebruiken, je zelfvertrouwen geven en je laten zien hoe goed je het doet als kersverse ouder!

bottom of page